top of page

Cultura de alun in Emiliana West Rom vine sa incununeze multitudinea de proiecte realizate de catre aceasta societate si pe langa perspectiva economica favorabila,dar si a aspectului estetic general,creste forta de munca la nivel regional si stimuleaza dezvoltarea unei agriculturi performante,facand din Emiliana West Rom un exemplu de urmat.

Abstract Surface
emiliana west rom alun

Cultură de Alun anul 3

Cultura de alun in Emiliana West Rom a luat nastere in anul 2019, perspectiva cultivarii alunului fiind studiata de mai mult timp,ca urmare a cererii de piata in industria de prelucrare a alunelor,dar si a experientei in domeniul produselor vegetale a firmei mama Unigra.

Abstract Surface

Plantatie de alun Emiliana West Rom

Intemeierea unei plantatii de alun in Emiliana West Rom necesita in prealabil o multitudine de actiuni precum:analiza solului,nivelarea terenului,instalarea unui sistem de drenaj,imprejmuirea plantatiei,pregatirea solului pentru plantare,instalarea sistemului de irigatii si plantarea propriuzisa.

DJI_0533.JPG
Abstract Surface
DJI_0086_edited.jpg

Plante de alun Tonda Giffoni altoite pe Corylus Colurna

Realizand plantatii in regim superintensiv,Emiliana West Rom este una dintre cele mai mari firme la nivel mondial care cultiva alunul altoit pe Corylus Colurna...avandu-se ca rezultat cresterea alunului in mod arbore,astfel toate lucrarile de administrare a plantatiei devenind lucrari mecanizate.

Abstract Surface

Noiembrie in cultura de alun

Pe langa managementul fitosanitar,imperios necesar,alunul in Emiliana West Rom se cultiva in “ogor negru” in primii trei ani,urmand ca din anul 4 se opteaza pentru semanarea unui covor verde vegetal,fapt care faciliteaza la maxim recolta mecanizata.

IMG_3400.JPEG
Abstract Surface
IMG_3409.JPEG

Sistem de irigat 
 

Emiliana West Rom opteaza pentru doua tipuri de sistem de irigat,subteran-prin picurare si suprateran-prin microaspersie,fiecare sistem avand rolul lui in asigurarea unei productii economice profitabile.

bottom of page