top of page
TOCHITURÄ‚ DE PORC
INGREDIENTE
400 g carne macră de porc (pulpă sau muşchi), 400 g fleică, 100 g ficat, 1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură, 3-4 căţei de usturoi, sare, piper, 100 ml vin
MOD DE PREPARARE
Carnea se spală, se curăţă de pieliÅ£e, se taie cubuleÅ£e de 3 – 4 cm ÅŸi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei ÅŸi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă.
Ficatul se spală ÅŸi se taie cubuleÅ£e, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se întorc când au prins crustă ÅŸi se condimentează cu sare ÅŸi piper. Se adaugă puÅ£in câte puÅ£in vin îndoit cu apă ÅŸi se lasă să fiarbă înăbuÅŸit, până când se înmoaie bine carnea.
Usturoiul se toacă mărunt ÅŸi se pisează cu puÅ£ină sare. Se subÅ£iază cu 2-3 linguri de apă ÅŸi se toarnă în tochitură. Se potriveÅŸte la gust cu sare ÅŸi se mai lasă pe foc doar câteva minute.
Tochitura de porc se serveÈ™te caldă împreună cu mămăligă, murături asortate È™i ou ochi deasupra.

bottom of page