top of page

TOCHITURÄ‚ DE PORC

INGREDIENTE

 400 g carne macră de porc (pulpă sau muÅŸchi),  400 g fleică,  100 g ficat,  1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură,  3-4 căţei de usturoi,  sare,  piper, 100 ml vin

MOD DE PREPARARE

Carnea se spală, se curăţă de pieliÅ£e, se taie cubuleÅ£e de 3 – 4 cm ÅŸi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei ÅŸi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă.

Ficatul se spală ÅŸi se taie cubuleÅ£e, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se întorc când au prins crustă ÅŸi se condimentează cu sare ÅŸi piper. Se adaugă puÅ£in câte puÅ£in vin îndoit cu apă ÅŸi se lasă să fiarbă înăbuÅŸit, până când se înmoaie bine carnea.

Usturoiul se toacă mărunt ÅŸi se pisează cu puÅ£ină sare. Se subÅ£iază cu 2-3 linguri de apă ÅŸi se toarnă în tochitură. Se potriveÅŸte la gust cu sare ÅŸi se mai lasă pe foc doar câteva minute.

Tochitura de porc se serveÈ™te caldă împreună cu mămăligă, murături asortate È™i ou ochi deasupra.

tochitura-de-porc-1024x683.jpg
bottom of page